VIII. WUKF Karate Világbajnokság – Pozsony, Szlovákia

2019. június 20 és 23 között Pozsony városában rendezték meg a World Union of Karate-do Federations világbajnokságot. Összesen 41 ország több mint 2200 atlétája érkezett, hogy összemérje tudását és méltóvá váljon a világbajnoki címek viselésére. A magyar csapatot a Hairando HI-ból három karatéka erősítette.

A Nagy Rebeka, Sipos István és Papp Norbert tagokból álló kis csapat mindent megtett, hogy méltóképpen képviselje a magyar színeket és a Hairando Dojo-t. Vezetőedzőként, mesterünk Felföldi Sándor segítette a felkészülést és a versenyzést. Mindhárom tagunk formagyakorlatban és küzdelemben is indult, éremszerzés ezúttal elmaradt.

Nagy Rebeka pontos és koncentrált katát mutatott be, a küzdelmek során ukrán ellenfelével szemben nem jutott tovább a nem könnyű küzdelemben. Sipos István erőteljes és koncentrált formagyakorlatot mutatott be, a küzdelem során az első körben tovább jutott fölényes győzelemmel. Papp Norbert a felnőtt férfiak katájában pár tizeddel lecsúszva a dobogóról, a negyedik hellyel térhetett haza. A kumite mezőnyben a legjobb négy közé jutásért folytatott küzdelemben maradt alul a későbbi, világbajnoki címet szerző román ellenfelével szemben.